AKTUALNOŚCI MAGHREBU

Maroko jest jak drzewo o korzeniach tkwiących w Afryce
i gałęziach chylących się ku Europie.

Anne Sinclair

Jagnięcina z morelami i rodzynkami. W rozgrzewającym sosie imbirowo-cynamonowym. W lutym: 70 zł
Oliwki uprawiane są w gajach w regionie Marrakesz.
Kiszone cytryny to tradycyjny składnik kuchni marokańskiej.
W marokańskim miasteczku Ajt Bin Haddu kręcono m.in. „Grę o Tron” i „Gladiatora”.
Kuchnia marokańska jest nie tylko aromatyczna, ale i zdrowa.
Aromat mięty, duża ilość cukru i zielona herbata – napar, który gasi pragnienie.
Maroko jest jednym z największych producentów róży damasceńskiej i olejku różanego.
W restauracji Maghreb podajemy jedzenie na ceramice wprost z Maroka.
cauliflower with preserved lemon – in cardamom sauce with olives, tomatoes and chickpeas
Kategorie: