KARTA MENU

DANIA MAROKAŃSKIE

Kuchnia marokańska uznawana jest za jedną z najlepszych na świecie. Czerpie z berberyjskiej, arabsko-andaluzyjskiej i żydowskiej tradycji kulinarnej. Jej duszą jest melanż niepowtarzalnych smaków, zapachów i barw, a sercem – technika gotowania w glinianych naczyniach na wolnym ogniu, niezmienna od wieków.

PULPECIKI JAGNIĘCO-WOŁOWE

w ziołowym sosie paprykowo-cebulowym
Mechouia

MECHOUIA

lekko ostry dip z pieczonej papryki i pomidorów

TAMINA

algierski deser z semoliny z orzechami włoskimi, daktylami, prażonymi migdałami i sezamem oraz domową konfiturą z pomarańczy

TRUFLA MAROKAŃSKA

kokosowe ciasteczko z prażonym migdałem w środku

SELLOU

wegańskie ciasteczko z palonej mąki z prażonymi migdałami, prażonym sezamem, z nutą anyżu oraz cynamonu

LODY O SMAKU RÓŻANYM

z granatem, sezamem, migdałami, orzechami i daktylami

WEGETARIAŃSKI

bulion warzywny / marchew / rzepa / cukinia / tfaja – karmelizowana cebulka z rodzynkami / pietruszka / kolendra / migdały

KRÓLEWSKI

bulion wołowy / wołowina / kurczak / nasze grillowane kiełbaski merguez / marchew / rzepa / cukinia / tfaja – karmelizowana cebulka z rodzynkami / pietruszka / kolendra / migdały

Z KURCZAKIEM

bulion drobiowy / kurczak / marchew / rzepa / cukinia / tfaja – karmelizowana cebulka z rodzynkami / pietruszka / kolendra / migdały

KREWETKI CHERMOULA

w łagodnej marokańskiej marynacie ze świeżymi ziołami, czosnkiem, oliwkami kalamata i marynowaną cytryną