KARTA MENU

DANIA MAROKAŃSKIE

Kuchnia marokańska uznawana jest za jedną z najlepszych na świecie. Czerpie z berberyjskiej, arabsko-andaluzyjskiej i żydowskiej tradycji kulinarnej. Jej duszą jest melanż niepowtarzalnych smaków, zapachów i barw, a sercem – technika gotowania w glinianych naczyniach na wolnym ogniu, niezmienna od wieków.

WEGETARIAŃSKI

bulion warzywny / marchew / rzepa / cukinia / tfaja – karmelizowana cebulka z rodzynkami / pietruszka / kolendra / migdały

KRÓLEWSKI

bulion wołowy / wołowina / kurczak / nasze grillowane kiełbaski merguez / marchew / rzepa / cukinia / tfaja – karmelizowana cebulka z rodzynkami / pietruszka / kolendra / migdały

Z KURCZAKIEM

bulion drobiowy / kurczak / marchew / rzepa / cukinia / tfaja – karmelizowana cebulka z rodzynkami / pietruszka / kolendra / migdały