KARTA MENU

DANIA MAROKAŃSKIE

Kuchnia marokańska uznawana jest za jedną z najlepszych na świecie. Czerpie z berberyjskiej, arabsko-andaluzyjskiej i żydowskiej tradycji kulinarnej. Jej duszą jest melanż niepowtarzalnych smaków, zapachów i barw, a sercem – technika gotowania w glinianych naczyniach na wolnym ogniu, niezmienna od wieków.

Mechouia

MECHOUIA

lekko ostry dip z pieczonej papryki i pomidorów

TABOULEH

sałatka z kuskusu ze świeżymi warzywami, granatem, kolendrą i pietruszką

BABA GANOUSH

pasta z opalanych bakłażanów

HUMMUS Z KISZONĄ CYTRYNĄ

z pieczonym czosnkiem, naszymi marynowanymi cytrynami i miętą

HUMMUS HABIBI

podawany z kaparami, anchois i pieczoną papryką

HUMMUS Z SUSZONYMI POMIDORAMI

HUMMUS TRADYCYJNY

HUMMUS TRADYCYJNY

OLIWKI W CYTRYNOWEJ CHERMOULI

lekko pikantne, z marynowanym czosnkiem, naszymi kiszonymi cytrynami, ziołami i harissą

OLIWKI

marynowane w oliwie z czosnkiem, świeżych ziołach i przyprawach