KARTA MENU

DANIA MAROKAŃSKIE

Kuchnia marokańska uznawana jest za jedną z najlepszych na świecie. Czerpie z berberyjskiej, arabsko-andaluzyjskiej i żydowskiej tradycji kulinarnej. Jej duszą jest melanż niepowtarzalnych smaków, zapachów i barw, a sercem – technika gotowania w glinianych naczyniach na wolnym ogniu, niezmienna od wieków.

PULPECIKI JAGNIĘCO-WOŁOWE

w ziołowym sosie paprykowo-cebulowym

KREWETKI CHERMOULA

w łagodnej marokańskiej marynacie ze świeżymi ziołami, czosnkiem, oliwkami kalamata i marynowaną cytryną
krewetki po marokańsku

KREWETKI PO MAROKAŃSKU

w pikantnym sosie z pieczonych papryk i pomidorów z marokańską mieszanką przypraw

WEGETARIAŃSKI Z KALAFIOREM I CYTRYNĄ MARYNOWANĄ

w sosie kardamonowym z oliwkami, pomidorami i ciecierzycą

WEGETARIAŃSKI Z DYNIĄ I HARISSĄ

w lekko pikantnym sosie miodowo-cynamonowym z morelami i marynowaną cytryną
z daktylami i kolendrą

WEGETARIAŃSKI Z DAKTYLAMI I KOLENDRĄ

w sosie imbirowo-cynamonowym z marchewką, cukinią i rodzynkami

JAGNIĘCINA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

w wytrawnym sosie z marchewką, cieciorką i rodzynkami

JAGNIĘCINA Z MORELAMI I RODZYNKAMI

w sosie imbirowo-cynamonowym

WOŁOWINA Z GROSZKIEM

w lekko pikantnym sosie pomidorowym

WOŁOWINA ZE ŚLIWKAMI

w sosie miodowo-imbirowym z migdałami